Parkirani automobil se pokrenuo i usmrtio jednu osobu u Sarajevu

Crna Hronika 17. feb 202110:45
Izvor: MUP KS

Saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba dogodila se jučer u 17:55 sati u ulici Bakije sokak u sarajevskoj općini Stari.

“Izvršenim uviđajem je konstatovano da je niz uzdužni nagib u ulici Bakije sokak, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do samopokretanja parkiranog putničkog motornog vozila marke VW Cady, koje je prethodno parkirao vozač A. S., usljed čega je iz unutrašnjosti vozila, kroz otvorena zadnja vrata došlo do pada osobe inicijala H. N. U ovoj saobraćajnoj nezgodi od zadobijenih povreda, na mjestu saobraćajne nezgode smrtno je stradao H.N., što je konstatovano od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo”, naveli su iz MUP-a KS.

Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca obaviti obdukcija.

“Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode. Nakon kompletiranja operativnog materijala, protiv vozača A. S. će biti dostavljen službeni izvještaj nadležnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja”, navode iz policije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Komentari

Vaš komentar