Podignuta optužnica: Zeničanin zbog popravke automobila pucao u automehaničara

Crna Hronika 12. jan. 202116:52 > 17:09
Podijeli:
Fena

Općinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Almedina Halaća koji se tereti za nanošenje tjelesnih povreda vatrenim oružjem Zeničaninu M.E. Halać se nalati u pritvoru od 16. decembra prošle godine, a osuđivan je više puta.

Kako se navodi u optužnici, Almedin Halać zvani “Svrks” je 12. decembra prošle godine oko 12:15 sati došao ispred automehaničarske radnje u vlasništvu M.E. s kojim je ušao u raspravu o popravci vozila Škoda Fabia koje je dovezao na popravku, pa smatrajući da M.E. nije izvršio dogovoreni popravak tražio je da mu vrati servo pumpu, a M.E. odbio njegov zahtjev kazavši da je nije skinuo, Halać je repetirao pištolj u pravcu njegove glave. Potom je pištolj spustio prema njegovim nogama i ispalio tri metka u trenutku kada se M.E. nalazio pored njegovog maloljetnog sina.

Počeli su bježati, a Halać je ispalio još nekoliko metaka te nanio M.E. povrede u vidu prostrelne rane lijeve potkoljenice i oguljetine kože u dijelu lijeve podlaktice.

Hačać se tereti za Izazivanje opće opasnosti u sticaju s krivičnim djelom lake tjelesne povrede i nezakonito nošenje i posjedovanje oružja, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

Komentari

Vaš komentar