Pokušaj ubistva u Sarajevu

Crna Hronika 11. maj. 202109:14
Podijeli:
Izvor: FENA/Općina Ilidža, ilustracija

Sarajevska policija intervenisala je nakon što je jučer oko 19 sati obaviještena o sukobu koji se dogodio na Ilidži, a u kojem je jedna osoba povrijeđena.

Kako je navedeno u saopćenju policije, u 19.15 sati obaviještena je dežurna služba Pete policijske uprave da je na livadi pored korita rijeke Željeznice, ul. Mustafe Pintola, područje općine Ilidža, došlo do tuče lica afro-azijskog porijekla, najvjerovatnije migranata.

”Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i na spomenutoj lokaciji zatekli jedno lice, koje se legitimisalo kao M.A. rođen 2001. godine, državljanin Pakistana. Lice M.A. je imalo povrede nanesene oštrim predmetom u predjelu lijeve strane grudi i leđa koje je, prema vlastitoj izjavi, zadobio od drugog lica smještenom u Imigracionom centru u Blažuju”, saopćeno je.

Povrijeđenom muškarcu je prvu pomoć ukazala ekipa ZZHMP Kantona Sarajevo, da bi potom bio prevezen na KUM UKC Sarajevo, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljnjem liječenju.

”Na osnovu prikupljenih informacija policijski službenici su došli do saznanja da su povrede licu M.A. nanijela dva lica, također državljani Pakistana, smještena u Imigacionom centru u Blažuju. O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (ubistvo u pokušaju)”, saopćeno je.

Uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar