Pokušaj ubistva u Sarajevu!

Crna Hronika 22. feb. 202110:25 > 10:35
Podijeli:
Izvor: N1

Prva PU obaviještena je jučer u 15:00 sati da je u ulici Obala Kulina bana u sarajevskoj općini Stari Grad upotrebom oštrog predmeta povrijeđena jedna osoba.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode prijave.

“Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o malodobnoj osobi rođenoj 2003. godine, nastanjenoj u Sarajevu. Povrijeđenom su ljekarsku pomoć ukazali članovi ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, a na Klinici za torakalnu hirurgiju je zadržan na daljem liječenju”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Navedenog dana u 19,45 sati, policijski službenici su na području općine Stari Grad Sarajevo, pronašli i uhapsili osobe inicijala D. B. (1998.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘Ubistvo u pokušaju’ i osoba incijala Š. H. (1998.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo ‘Saučesništvo’.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhapšene osobe predate su u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim osobama.

Komentari

Vaš komentar