Policijska akcija na području dva kantona, uhapšeno pet osoba

Crna Hronika 29. mar 202111:36 > 11:38
Podijeli:
Izvor: Ilustracija/Fena

Na području Unsko-sanskog kantona i Kantona 10 u toku je policijska akcija Bure 2 koja se provodi pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Livno.

U akciji je uhapšeno pet osoba, tri iz Bihaća i dvije iz Drvara.

“U toku je akcija, radi se o nastavku operativne akcije Bure 2, to je akcija koja je provođena prošle godine s ciljem razbijanja lanca trgovine drogom. Ove osobe su bile pod posebnim istražnim radnjama. Tokom jučerašnjeg dana su započete aktivnosti kojom prilikom je lišeno slobode pet lica. Dva s područja Kantona 10, a tri s područja Unsko-sanskog kantona. Tom prilikom je oduzeta veća količna narkotičkih sredstava, najvećim dijelom canabis sativa, a imamo tu i materiju koja svojim izgledom podsjeća na kokain”, rekli su za N1 iz MUP-a Unsko-sanskog kantona i dodali:

“Rade se pretresi na području Bihaća i Drvara. Pronađena je i određena količina nelegalnog vatrenog naoružanja. Vojnog i lovačkog. To su dokazi koji će poslužiti u ovom krivičnom djelu, a u pitanju je neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Ne možemo dati više podataka, još su pretersi u toku.”

Istaknuli su kako je pored oružja i narkotika pronađena i veća količina novca za koji se sumnja da je pribavljen prodajom narkotika. Policijska akcija je još uvijek u toku.

Komentari

Vaš komentar