Predložen pritvor za dvoje osumnjičenih u predmetu Transporter i Storage

Crna Hronika 06. apr. 202215:02 > 15:12
Podijeli:
Izvor: MUP RS

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon ispitivanja osumnjičenih, u zakonskom roku uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvoje osumnjičenih koji su lišeni slobode u akciji policije MUP-a RS, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora predložen je za osumnjičene Jelenku Knežević i Mirjanu Vujović.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke a), b) i c), odnosno zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Uhapšeno više osoba osumnjičenih za organizovani kriminal

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se za organizovano međunarodno krijumčarenje većih količina droga marihuana – skank i kokain, koje su krijumčarene na teritoriju Bosne i Hercegovine, radi daljeg krijumčarenja prema zemljama EU.

Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja.

Treći, juče privedeni Aleksandar Ivković iz Bileće, pušten je da se brani sa slobode.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar