Pretres kafića na Grbavici u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe zbog droge

Crna Hronika 15. okt. 202114:36 > 14:46
Podijeli:
Izvor: MUP KS

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije jučer su u saradnji sa policijskim službenicima Treće PU i Sektora za policijsku podršku, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršili su pretres UR Cafe bar “SKORPION” u ulici Zvornička, općina Novo Sarajevo.

Tom prilikom je kod vlasnice L.Š. (1976), pronađeno i oduzeto oko 250 grama marihuane u paketićima pripremljenim za uličnu prodaju, digitalna vaga i pribor za prepakivanje. Izvršenim pretresom konobara B.Dž. (1984), pronađena su i oduzeta tri paketića marihuane. Također je izvršen pretres dva stana sa pratećim prostorijama koja koristi L.Š. na području općine Novo Sarajevo.

Izvor : MUP KS

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” L.Š. i B.Dž. lišeni su slobode i predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode.

Nakon završene kriminalističke obrade, navedene osobe su uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Izvor : MUP KS

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar