Pucnjava u Sarajevu

Crna Hronika 28. dec 202014:41
Izvor: MUP KS

Povrijeđenih osoba nije bilo, a pričinjena je materijalna šteta u pucnjavi koja se protekle subote dogodila u Sarajevu, saopćeno je danas iz MUP-a KS.

Kako je navedeno iz MUP-a, u subotu u 13.10 sati obaviještena je dežurna služba Četvrte policijske uprave od osobe inicijala M.U. iz Sarajeva, da su u ulici Džemala Bijedića, područje općine Novi Grad Sarajevo, nepoznate osobe upotrijebile vatreno oružjae – pištolj, ispaljivanjem jednog metka u smjeru njegovog putničkog motornog vozila marke „Tuareg“, reg. oznaka E86-J-402.

”Tom prilikom je na vozilu došlo do oštećenja prednjeg lijevog točka, a povrijeđenih osoba nije bilo. Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela počinjenih u navedenom događaju, policijski službenici su došli do saznaja da je krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (izazivanje opće opasnosti), krivično djelo iz člana 362. KZ F BiH (nasilničko ponašanje) i krivično djelo iz člana 293. KZ F BiH (oštećenje tuđe stvari), počinio S.A. rođen 1986.godine iz Sarajeva”, saopćeno je.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela i pronalasku izvršioca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar