Svjedočio u predmetu Kelner, pa mu izgorio objekat

Crna Hronika 24. maj. 202212:23 > 12:481 komentar
Podijeli:
Izvor: N1

U Gradišci su noćas izgorili objekti koji pripadaju policijskim službenicima.

U Cerovljanima je izgorjela vikendica načelnika Policijske uprave Gradiška Bojana Škorića.

Policija ne dozvoljava prilaz toj ladari/vikendici, a Škorić ne želi da komentariše slučaj požara na porodičnoj imovini.

Iz policije su potvrdili da je Policijskoj stanici Gradiška prijavljeno 23.05.2022. godine u 23,30 časova da je došlo do požara na vikendici vlasništvo porodice načelnika Policijske uprave Gradiška.

“Požar na licu mjesta lokalizovan je od strane pripadnika Vatrogasne jedinice Gradiška, nakon čega su policijski službenici izvršili obezbeđenje lica mjesta do jutarnjih časova, kada je pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršen uviđaj. Tužilac se u navedenom izjasnio da postoje elementi krivičnog djela „Paljevine“ i naložio da se nastavi rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, te podnošenju izvještaja nadležnom tužilaštvu”, kazali su iz policije.

Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka kazali su da je vještak utvrdio da je požar na vikendici načelnika Škorića podmetnut “djelovanjem otvorenog plamena ili užarenog predmeta ili užarenog predmeta na gorivu materiju.

U Gradišci izgorjela vikendica načelnika Policijske uprave

Dodaju da je Policijskoj stanici prijavljeno dana 24.05.2022. godine u 03,05 časova da je došlo do požara na objektu koji se nalazi na obali rijeke Save, u trgovačkoj radnji koja je u vlasništvu penzionisanog policijskog službenika PU Gradiška Zorana Polića.

“Nakon lokalizovanja požara od pripadnika VJ Gradiška, lice mjesta biće obezbjeđeno od strane policijskih službenici do završetka uviđaja. O događaju je upoznat dežurni tužilac OJT Banja Luka koji se izjasnio da u prijavi postoje elementi krivičnog djela „Paljevine“ i naložio da se nastavi rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, te podnošenju izvještaja nadležnom tužilaštvu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske angažovalo je sve svoje kapacitete na pronalasku izvršioca ovih krivičnih djela.

Planirani napad na načelnika Policijske uprave Gradiška i penzionisanog policijskog službenika je napad na MUP u cjelini od strane kriminalnih grupa koje su bile na udaru rada policijskih službenika u proteklom periodu zbog organizovanog kriminala – prometa narkoticima i oružjem, kao i drugih teških krivičnih djela.

U istragu na pronalasku izvršioca ovih krivičnih djela uključeni su pripadnici Specijalne anitetrorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a sa svojim tehničkim resursima koji će sa ostalim policijskim službenicima nadležnih uprava nastaviti borbe MUP-a Srpske protiv organizovanih kriminalnih grupa na području Republike Srpske”, navodi se u saopćenju policije.

Zanimljivo je da je Polić prošle sedmice svjedočio kao svjedok odbrane Milana Grujića, optuženog u akciji Kelner.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar