U alkoholisanom stanju napali policijskog službenika

Crna Hronika 18. jan. 202112:52
Podijeli:
Izvor: N1

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, slobode su lišili tri lica inicijala B.R., S.Đ. i T.R. iz Laktaša zbog osnova sumnje da su počinila krivično djelo "Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje", saopćeno je iz MUP-a RS.

Policijskoj stanici Laktaši, istog dana u 22:40 sati, prijavljeno je da se ispred ugostiteljskog objekta na području opštine Laktaši čuje buka i galama. Policijski službenici su izlaskom na lice mjesta, ispred ugostiteljskog objekta, zatekli lica B.R., S.Đ. i T.R. Po dolasku policijskih službenika lice B.R. je istima uputilo uvrede, a potom se dalo u bjeg. Nakon što je sustignut i u toku lišenja slobode istog, lica inicijala S.Đ. i T.R. su fizički napali na policijskog službenika udarajući ga rukama u predjelu cijelog tjela, u namjeri da spriječe lišenje slobode lica B.R., navodi se u saopćenju.

“Sva lica su alkotestirana kojom prilikom je utvrđeno kod lica inicijala B.R. 1,74 g/kg alkohola u organizmu, kod lica S.Đ. 1,17 g/kg alkogola i kod lica T.R. 0,94 g/kg alkohola u organizmu”, saopćeno je iz MUP-a RS.

Povrijeđenom policijskom službeniku ukazana je ljekarska pomoć u Domu zdravlja Laktaši. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu, te da se dostavi protiv lica B.R., S.Đ. i T.R. izvještaj u redovnoj proceduri.

Komentari

Vaš komentar