U Hrvatskoj uhapšen odbjegli Jovan Jošilo, tereti se za teška krivična djela

Crna Hronika 07. jul 202217:23
Podijeli:
Izvor: Nezavisne novine

Banjalučanin Jovan Jošilo, za kojim je MUP RS raspisao centralnu potjernicu u okviru istrage u predmetu "Storidž", uhapšen je u Hrvatskoj, nakon višemjesečnog bjekstva, potvrđeno je za Nezavisne novine iz više izvora.

Inače, Jošilo je više puta osuđivan zbog teških krivičnih djela, a za njim se tragalo zbog sumnje da je umiješan u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

MUP Hrvatske je, kako saznaju “Nezavisne novine”, obavjestio Upravu za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske da su kontrolisali i legitimisali muškarca koje im je pokazao ličnu kartu Slovenije, u čiju vjerodostojnost su posumnjali, te od nadležnih organa Slovenije i MUP-a Republike Srpske zatražili dodatne provjere.

“Nakon izvršenih provjera i razmjene podataka, utvrđeno je da se radi o Jovanu Jošilu, koji je u bjekstvu od 6. aprila ove godine, kada je MUP pretresao njegove objekte”, rekao je izvor “Nezavisnih novina”.

Putem međupolicijske saradnje, MUP-u Hrvatske dostavljeni su svi potrebni dokumenti, informacije i podaci o Jošilu, kao i o druga dva lica koja su bila s njim u vrijeme kontrole.

“Na osnovu toga su sva tri lica uhapšena. Nadležni pravosudni organi BiH će u narednom periodu zatražiti izručenje tih lica radi suđenja u BiH”, rekli su izvori “Nezavisnih novina”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar