U stanu u Sarajevu pronađena laboratorija za uzgoj i proizvodnju marihuane

Crna Hronika 28. jul 202110:45
Podijeli:
Izvor: MUP KS

U iznajmljenom stanu u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, pronađena je kompletna ''laboratorija'' za uzgoj i proizvodnju marihuane. Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS izvršili su pretres ovog stana, te oduzeli veće količine marihuane.

U laboratoriji se nalazilo 15 stabljika kanabisa  visine od 10 do 150 cm, 15 saksija sa sistemom za samonavodnjavanje, tri prigušnice, tri reflektora, jedna neonska lampa, četiri termo higrometra, dva ventilatora, dva turbine, četiri karbonska filtera, dva PVC šatora, fleksibilno crijevo, jedan PVC rezervoar od 50 litara za navodnjavanje sa instalacijom i evidencija prihrane biljaka.

Izvor : MUP KS

Također, pronađeno je i oduzeto oko 1,6 kilograma marihuanu i dvije digitalne vage.

Jedna osoba uhapšena

Osoba inicijala E.Š. koja stanuje u ovom stanu lišena je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga,  nakon čega je i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Po završenoj krininalističkoj obradi, isti će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar