U toku kriminalistička obrada nad 20 uhapšenih osoba

Crna Hronika 27. mar. 202212:22 > 12:25
Podijeli:
Izvor: MUP RS/Ilustracija

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru istrage započete 21. marta ove godine na rasvjetljavanju krivičnog djela „Teško ubistvo“ koje je izvršeno na štetu policijskog službenika Radenka Bašića, dana 26. na 27. mart lišili slobode i izvršili kriminalističku obradu nad 20 osoba s ciljem otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela.

Aktivnosti su realizovane u na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom i PU Banjaluka.

Tokom ovih aktivnosti, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su, pored prethodno osumnjičenog organizatora i naručioca kojem je na prijedlog Tužilaštva BiH od Suda BiH određen pritvor 24.03.2022. godine, indetifikovali neposrednog izvršioca i saučesnike u izvršenju krivičnog djela, saopšteno je iz MUP-a RS.

Nad ovim osobama je u toku kriminalistička obrada, te izuzimanje i dokumentovanje svih predmeta i tragova koji potiču iz izvršenja ovog krivičnog djela.

U toku je i dalje opsežna istraga u saradnji sa nadležnim tužilaštvima.

Podsjetimo, načelnika sektora kriminalističke policije Prijedor Radenko Bašić je ubijen u ponedeljak 6:50 sati kada je krenuo na posao u Policijsku upravu Prijedor. Ubica ga je najvjerovatnije pratio danima i u ponedjeljak ujutru ga je sačekao u blizini njegove zgrade. Kada je Bašić krenuo na posao ubica mu je prišao s leđa i iz neposredne blizine ispalio mu hitac u potiljak, te pobjegao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar