U Vrbasu pronađeno tijelo 22-godišnjaka koji je nestao 9. augusta

Crna Hronika 12. avg 202114:32 > 14:54
Podijeli:
Izvor: Dron.ba za N1 / Ilustracija

Jučer je pronađeno tijelo 22-godišnjeg mladića I.G. čiji nestanak je prijavljen juče u 8:30 sati u Policijskoj stanici Jajce. I.G. je je 9. augusta 2021. godine tokom jutarnjih sati otišao od kuće.

Nestanak je prijavio njegov otac J.G. rođen 1962. godine iz Jajca, a po primljenoj prijavi službenici policije su preduzeli niz mjera i radnji na pronalasku nestale osobe.

Istog dana, oko 10:50 sati u PS Jajce prijavljen je pronalazak odjeće i ličnih dokumenata nestale osobe koji su pronađeni nedaleko od vodopada rijeke Plive, uz korito rijeke Vrbas, općina Jajce.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na mjestu događaja obavili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce, koji su poduzimali i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do navedenog događaja.

Utopljeno tijelo nesretne muške osobe pronašla je Služba za spašavanje na vodi i pod vodom, Služba civilne zaštite općine Jajce uz pomoć Jedinice za podršku MUP-a. Tijelo je izvađeno iz korita rijeke Vrbas u 15:30 sati, koje je identifikovala porodica koja je tijelo preuzela radi organizacije ukopa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar