Uhapšeno pet osoba za ubistvo u Buča Potoku, traga se za još dvije

Crna Hronika 08. sep 202122:41
Podijeli:
Izvor: N1

Nakon završene kriminalističke obrade svih pet osoba koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom ubistva u Buča Potoku, do sada pronađenih i lišenih slobode, predati su u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radi se o: A. A. (1981), V. A. (2000), K. A. (1981), M. A. (2002) i D. A. (1998).

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na pronalasku, za sada još dvije osobe se potražuju u vezi s ovim krivičnim djelom, navedeno je iz sarajevske policije.

Ovih pet osumnjičenih bit će zadržani 24 sata i nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajući tužilac, odlučit će se o daljnjim mjerama prema osumnjičenima.

Po raspisanoj potrazi Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, razmjenjujući operativna saznanja sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BIH i policijom MUP-a RS, PU Prijedor i PU Gradiška, lociran je i na području Gradiške slobode lišen N. A. rođen 2001. godine.

Isti se nakon izvršenja krivičnog djela dao u bjekstvo, te je lociran i uhapšen zahvaljujući dobroj saradnji i razmjeni operativnih saznanja i informacija.

“Ovom prilikom se zahvaljujemo za vrlo uspješnu saradnju OSA-i BiH i MUP-a RS, PU Prijedor i PU Gradiška”, naveli su iz MUP-a KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar