Zatražen pritvor za četvoricu osumnjičenih u predmetu Escobar

Crna Hronika 27. jul 202111:53
Izvor: Fena

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora J.D. (1982.), D.M. (1989.), P.A. (1987.) i S.A. (1998.), osumnjičenima za kaznena djela organizirani kriminal i neovlašten promet droga.

Osumnjičeni u predmetu, kodnog naziva “Escobar”, lišeni su slobode u akciji Granične policije BiH, uz potporu SIPA-e i MUP-a USK, a mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva (u odnosu na prvoosumnjičenog), te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Tokom istrage koju vodi Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama na području Velike Kladuše, otkrivena je plantaža, sa sistemom za navodnjavanje na kojoj je otkriveno 6.000 sadnica opojne droge marihuana (cannabis), a koju su prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni skrivali i osiguravali upotrebom vatrenog oružja, te vršili krijumčarenje opojne droge na ilegalno narko–tržište u zemljama EU, kao i na području Bosne i Hercegovine.

U istrazi je ostvarena saradnja s Graničnom policijom, Državnom agencijom za istrage i zaštitu, MUP-om USK, kao i sa partnerskim institucijama Hrvatske, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar