Zenica: Od stana koji je gorio ostalo samo zgarište, oštećena i zgrada (FOTO)

Crna Hronika 21. jun. 202216:36 > 16:42
Podijeli:
Izvor: Grad Zenica

Zenički vatrogasci do duboku u noć su se borili s požarom koji je buknuo u stanu na petom spratu zgrade u naselju Jalija. Stan je potpuno izgorio, oštećeni su i drugi stanovi, ali i dio krova zgrade.

U požaru, srećom, niko nije povrijeđen. Stanari iz okolnih stanova su izašli odmah iz zgrade i trudili se da pomognu vatrogascima.

Pripadnici Profesionalne vatorgasne brigade Zenica objavili su fotografije kako mjesto požara izgleda danas.

Prema njihovim informacijama koje su dobili iz MUP-a ZDK, jedna osoba je uhapšena jer je požar navodno izazvala namjerno i to paljenjem benzina.

Lokaciju je posjetio i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. Na fotografijama se vidi da je nakon požara ostalo samo zgarište.

“Bio sam i sinoć ovdje, a došao sam i danas kako bismo vidjeli štetu koja je nastala. Još sinoć sam svojim građanima, čiji su stanovi pretrpjeli štetu usljed požara, ponudio da im Grad Zenica osigura smještaj u hotelu. Danas sam ponovo obišao lokalitet Jalije. Nažalost, osim stana u kojem je izbio požar i susjedni stanovi pretrpjeli su materijalnu štetu. Grad Zenica će svima njima uplatiti po 1.000 KM interventne pomoći, kako bi mogli sanirati oštećenja u stanovima. Također, krov na zgradi se hitno mora sanirati jer je potpuno izgorio”, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Kasumović.

Osim finansijske pomoći za saniranje nastale štete, gradonačelnik Kasumović pozvao je i Službu za inspekcijske poslove kako bi se promptno riješio problem prilaza ovoj zgradi.

“Ovdje su izgrađene garaže koje onemogućavaju prilaz vatragoscima i hitnoj, zbog čega sam dao nalog Službi za inspekcijske poslove da odmah pokrenu proceduru za rušenje privatnih garaža. To se možda neće svidjeti onima koji koriste te garaže, ali meni su važniji životi mojih sugrađana od garaže. Prilaz ovoj i drugim zgradama koje imaju sličan problem mora se riješiti”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar