Uskoro predstava "Tako ti je mala moja, kad ljubi mahalac"

Kultura 02. dec 201413:30 > 13:39
Facebook

"Predstava 'Tako ti je, mala moja, kad ljubi mahalac' je ozbiljna komedija", kazala je autorica predstave Indira Kučuk-Sorguč koja je na današnjoj konferenciji za novinare predstavila koncept novog projekta "mahalanja".

Nakon “Mahaluše” i “Mahalca” nova predstava daje “konačni pečat mahalanju” i time trilogija o mahalanju u teatarskom smislu se zaokružuje i namjera je da se ubuduće produkcija Filter okrene multimediji, tj. da se buduće predstave prilagode i drugim vidovima medijskog predstavljanja.

Predstavi “Tako ti je, mala moja, kad ljubi mahalac” je inspiracija djelovanje Bijelog dugmeta a predstava se ne bavi samo muško-ženskim odnosima nego cijelim bh. društvom.  Cilj predstave je ismijavanje društva te iskrivljene vrijednosti. U centru zbivanja je odnos Bosanaca prema Europskoj uniji i pravilima koji se nameću. Mahalac je “posljednji bosanski primitivac koji ne prihvaća nova pravila, koji sve vidi i svima kaže sve što vidi.

Na press-konferenciji su predstavljeni glavni lik Nerman Mahmutović, glumica Negra Čičić, scenograf i kostimograf Mariela Margeta-Hašimbegović te inspicijent Radomir Jagličić

Predstava će biti izvedena   4. 5. 6. i 7. decembra, u Kamernom teatru 55 u Sarajevu. Predstava koja će biti izvedena 6. decembra bit će humanitarnog karaktera.

Producent predstave uime produkcije Filter Fahrudin Kučuk najavio da će ta kuća pokrenuti i teatar za mlade.