Zakazana specijalna projekcija filma Scream For Me Sarajevo

Kultura 06. dec 201612:34 > 12:37
Podijeli:
Izvor: SFF

Specijalna projekcija dokumentarnog filma "Scream For Me Sarajevo", reditelja Tarika Hodžića, održat će se u utorak, 13. decembra s početkom u 19.00 sati u kinu Meeting Point.

Režiser je dobitnik Specijalne nagrade žirija Takmičarskog programa – dokumentarni film, Nagrade za ljudska prava i Nagrade publike za najbolji dokumentarni film 22. Sarajevo Film Festivala,

Domaćini projekcije su Sarajevo Film Festival i Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini koji i ovim događajem nastavljaju svoju višegodišnju saradnju u promoviranju dokumentarnih filmova inspirisanih različitim aspektima ljudskih prava.

“Scream For Me Sarajevo” je dokumentarni film o Sarajevu pod opsadom, muzici u tom gradu, s akcentom na 14. decembar 1994. i koncert Brucea Dickinsona u BKC-u.

To je film o ljudima koji su rizikovali svoje živote da bi svirali pred ljudima koji su rizikovali svoje živote da bi živjeli.

Scenarij filma potpisuju Tarik Hodžić i Jasenko Pašić, a u filmu se pojavljuju Bruce Dickinson, Alex Elena, Chris Dale, Jasenko Pašić, Feđa Štukan, Erol Gagula…

Publika će nakon projekcije biti u prilici da razgovara sa rediteljem Tarikom Hodžićem, scenaristom Jasenkom Pašićem i producentom Adnanom Ćuharom.

Film je titlovan na BHS i engleski. Razgovor sa protagonistima će biti simultano prevođen, a ulaz na projekciju i razgovor je slobodan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.