Zimski salon knjige: 52 štanda, 15.000 posjetilaca za 6 dana

Kultura 14. dec 201617:09 > 17:35
N1

Najznačajniji praznik pisane riječi u Sarajevu, 12. Zimski salon knjige i ove godine privlači veliki broj posjetilaca. Izlagači su zadovoljni posjetom, a svi ljubitelji knjige do 24. decembra mogu kupiti nove i zanimljive naslove po sajamskim cijenama. I ove godine najviše se traže klasici.

Kao i svake godine u prednovogodišnjem periodu počinje Zimski salon knjige. Ove godine u galeriji Collegium Artisticum postavljena su 52 štanda, a najviše izlagača ima iz naše zemlje, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

“Mi se potrudimo da obezbjedimo najveći broj naslova u ovom trenutku pred novogodišnje praznike, u vrijeme kad se kupuju pokloni i darivaju svoji najdraž. Kad ljudi žele obradovati dobrom knjigom, a knjige su zaista najbolji poklon”, smatra Ajdin Šahinpašić, direktor TDK “Šahinpašić”.

A da su knjige najbolji poklon, govori podatak da je Zimski salon knjige, u proteklih 6 dana posjetilo 15 hiljada ljudi, a najviše posjete je bilo tokom vikenda.

“Kako odmiče sajam sve je bolja posjeta, nadam se da će biti do kraja sajma još bolja, tako da vidjet ćemo šta će još biti”, poručuje Uroš Colja, izdavačka kuća “Vulkan” Beograd

Ljubitelje knjiga očekuju novi i zanimljivi naslovi po promotivnim cijenama. Tako su novi naslovi sniženi od 20 do 30 posto, dok stara izdanja možete pronaći i do 80 posto popusta.

“”Imate raznih cijena, od 10 KM pa na više, uglavnom to su neke pristupačne cijene, većinom do 20KM”, ističe Samra Brkić, izdavačka kuća “Vulkan” Beograd.

 Sajamski popusti i pristupačne cijene, privlače veliki broj posjetilaca, a i ove godine su najtraženiji klasici.

“Najviše se traže popularni romani, kao što su “Djevojka iz voza” , klasici kao što je “Ana Karenjina” , “Majstor i Margarita”, dosta zanimljivih romana što imamo od komercijalnih naslova”, dodaje Colja.

“Najviše prodajemo biografije naših bh. pisaca ili nekih naših bitnih ličnosti”, otkriva Ilma Smajić, izdavačka kuća “Dobra knjiga” Sarajevo

Svi ljubitelji knjige do 24. decembra imaju priliku da posjete galeriju Collegium Artisticum i da na 2.000 metara kvadratnih pronađu nešto za sebe ili drage ljude, po promotivnim cijenama. Ulaz je besplatan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.