"Pustinja" Bože Vreće i Indiga – erupcija ljubavi i energije

Kultura 27. dec 201613:18 > 13:23
Mario Klein

Božo Vrećo je na svom YouTube kanalu objavio 11. pjesmu sa nadolazećeg albuma "Pandora", koja se zove Pustinja.

Nakon najave spota i razgovorom sa Božom Vrećom koji je ubijeđen da će pjesma biti veliki hit – kontaktirali smo i Mirzu Rahmanovića, poznatijeg pod pseudonimom Indigo, koji je ‘dežurni krivac’ za muzičku pozadinu pjesme koju je napisao Božo Vrećo.

“Ja sam prije nekoliko mjeseci počeo verziju instrumentale. Božo je to vidio, čuo i javio mi se, kazavši da mu se sviđa zvuk. Nije bilo priče o saradnji tada. Međutim, javio mi se prije mesec dana – počeli smo raditi pjesmu dio po dio dok nismo završili”, kazao je Indigo za N1.

“Ovo mi je bio izazov, obzirom da radim hip-hop produkciju. Iskreno, ovo mi je do sada najinteresantnija saradnja”, izjavio je Mirza Rahmanović – Indigo.

Sa novom pjesmom “Pustinja”, Vrećo planira na originalan, jedinstven i jedino njemu svojstven način uplivati u novu, 2017. godinu, a ispričao nam je i kako je nastao proces proizvodnje same pjesme.

“Saradnja sa Indigom je prekrasna, jer kada sam napisao pjesmu, znao sam da on može i umije odgovoriti na pravi način mojoj zamisli. Učinio je produkcijski sve da tako i bude. Svaki dan smo se čuli preko Skypea, i radili na svakoj dionici parče po parče, dok nismo dobili pjesmu za koju se nadam da će biti veliki hit”, kazao je Vrećo ranije za N1.

Album “Pandora” će na tržište izaći 10. januara, i to u Briselu.

“Gratiartis Brisel će izdati album sa promocijom tamo. Ali obećavam biće i potpisivanje albuma i pres-konferencija za medije u Sarajevu”, uz Vrećino obećanje da će publika, njegovi fanovi i ljubitelji njegovog lika i djela biti na vrijeme informisani o svemu.

Što se Indiga tiče – on trenutno uživa u kreiranju novih projekata, čije detalje nije želio otkrivati. Uživa i u plodovima minulog rada na albumu “Putanja”, koju je izdao u saradnji sa bh. reperima Kontrom i Frenkiejem.

Album “Putanja” je portal Muzička zona proglasio za album godine u BiH.

Spot za pjesmu “Pustinja” radila je Božina provjerena ekipa prijatelja i saradnika. Mario Ilić je režirao spot, za fotografije je zadužen Mario Klein. Šminku je radila Naida Đekić, a frizuru Eldin Nuhić.

Mario Klein
Mario Klein
Mario Klein
Mario Klein
Mario Klein
Mario Klein
Mario Klein
Mario Klein
Mario Klein
Mario Klein

Pjesma je snimljena u studiju Nenada Kovačevića.

“Volim i voljen sam, zato ova pjesma i nosi takvu snagu, erupciju energije i ljubav. Zahvalan sam zato Bogu i svima vama koji se pronalazite u mojim pjesmama i volite me tim vašim iskrenim srcima koja se otvaraju za odabrane, i one koji to zaslužuju…”, stoji u opisu pjesme na YouTube kanalu Bože Vreće.

Rezultat kolaboracije Vrećo – Indigo pogledajte u prilogu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.