Predstava bez psovke koja je hit i nakon 27 godina

Kultura 13. feb 201717:23 > 19:13
N1

Na sceni Kamernog teatra 55 sutra će u 20 sati biti odigrano 400 izvođenje predstave "Umri muški". Nastala je kao nepretenciozna i niskobudžetna komedija o muško-ženskim odnosima. Predstava "Umri muški" je premijerno prikazana 14. februara 1990. godine.

Predstava “Umri muški” nastala je kao diplomska predstava Tatjane Šojić. Zbog činjenice da toliko dugo igra i da je interesovanje publike uvijek jednako, ova predstava je postala fenomen bh. teatra. Ni sama Tatjana, nije vjerovala da će njena diplomska predstava igrati i nakon 27 godina.

“Od uprave Kamernog teatra, sam dobila ponuda da moju diplomsku predstavu uvrste na repertoar Kamernog teatra. Poslije šoka, takva sreća, čast i mi hajde dobro igraćemo par puta, zahvalni do neba i nikom nije palo na pamet da ćemo 27 godina da igramo”, kazala je glumica Tatjana Šojić.

Predstava “Umri muški” je zahvaljujući neprekidnom interesu publike, ali i zbog glumačkih interpretacija Tatjane Šojić, Senada Bašića i Admira Glamočaka, postala i ostala kultna predstava Kamernog teatra 55.

“Ovo je jedina komedija koja nema ni jedne psovke, što je vrlo interesantno, i Kamerni teatar ima zabranu ulaska djece do 12 godina, a ovo zaista mogu pogledati. Ja sam svoju unuku dovodio kada je imala 5 godina i zaista joj se svidjelo to i razumjela je priču”, otkrio je glumac Senad Bašić.

Priča o ljubavnom trouglu između Eve, Marija i Brune, u režiji Admira Glamočaka, ispričana je kroz mnoštvo duhovitih situacija koje publiku, a ponekad i same glumce, ostavljaju bez daha od smijeha.

“Mi u tom trenutku niti podvaljujemo niti radimo nešto loše. Tako da se smijemo i ne krijemo da se smijemo i publika to prepoznaje kao našu glumačku istinu koja je stvorena tog trenutka”, kazao je glumac Admir Glamočak, te dodao:

“Mladi bračni parovi koji su dolazili na premijeru i na ta prva igranja 90-ih godina, sada dolaze njihova djeca i dolaze oni sa njima”.

Ovaj sjajni trojac vjeruje da će ostariti uz predstavu “Umri muški” koja će svoj 27. rođendan, proslaviti na sceni Kamernog teatra 55 sa publikom koja će prvi ili po ko zna koji put pogledati ovu predstavu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.