Božo Vrećo zbog Dana žalosti prolongirao koncert u Mostaru

Kultura 15. maj 201715:25 > 15:28
Mario Klein

Božo Vrećo, jedan od najpoznatijih i najpopularnijih interpretatora sevdalinki odlučio je prolongirati koncert u Mostaru, koji je bio zakazan za utorak, 16. maj.

Koncert se trebao održati u Hrvtskom domu hercega Stjepana Kosače, međutim zbog avionske nesreće i Dana žalosti – Vrećo je odlučio pomjeriti koncert.

“Kao što već rekoh dobri moji, zbog Dana žalosti sutra u Mostaru uz izrazitu sućut porodicama i poštovanje, odgodili smo koncert za 22. maj, pa sam morao vas odmah obavijestiti zbog svih vas koji ste kupili karte i onih koji nisu, a žele.

Hvala vam na razumijevanju i ljubavi”, napisao je umjetnik na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, u avionskoj nesreći koja se dogodila u subotu, 13. maja, nadomak Mostara poginulo je pet osoba.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradama Gradske uprave, Gradskoj vijećnici i na javnim ustanovama kojima je osnivač Grad Mostar.

Na Dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, niti će se emitovati muzika u ugostiteljskim objektima, a elektronski mediji s područja Mostara dužni su prilagoditi programski sadržaj Danu žalosti, podsjećaju iz Ureda gradonačelnika Mostara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.