Marko Louis za N1: Vrijeme je za intimni koncert u Sarajevu

Kultura 15. maj 201718:45 > 18:47
N1

Srbijanski muzičar Marko Louis proteklih dana boravi u BiH, gdje promoviše svoj album "Beskraj". Prema planu, sutra je zajedno sa Božom Vrećom trebao održati koncert u Mostaru, međutim zbog Dana žalosti - on je pomjeren za 22. maj.

“Jedva čekam da odem u Mostar i odradimo lep koncert. Nadam se da ćemo nacrtati osmeh na lica”, kazao je dodavši da je sa Božom Vrećom veliki prijatelj.

“Sve je krenulo sa Pašanom, onda smo nastavili saradnju i druženje. Producirao sam mu i nekoliko pesama, ali to je samo početak”, kazao je.

Njegov album kako je sam kazao – fokusiran je na duete, i svaka pjesma ima drugu boju.

“Producirao sam album, radio miks i sve ostalo. Volim da imam sve pod kontrolom, pa ako nešto krene kako ne treba – da znam da sam kriv”, kazao je uz dodatak: “Dizajn zvuka je moja pasja i ljubav”.

U Sarajevu snima spot za pjesmu Karika, a ono što ga trenutno najviše zanima jeste feedback od publike koja sluša album.

“Mislim da svi muzičari i izvođači koji se bave autorskom muzikom, da se reflektuju kroz slušaoce. To je možda jedna od najvažnijih stvari. Ne pravimo muziku za sve, ali me zanima kako je svaki slušaoc interpretira za sebe”, izjavio je.

Ljeto će posvetiti sviranju na festivalima i promociji svog albuma, a Merima Šemić ga je pitala kada planira koncert u Sarajevu.

Louis kaže ovako: “Pravo je vrijeme za intimni koncert u Sarajevu. Čekam ponude i pravo vreme. Vezan sam mnogo za ovaj grad i nadam se skorom koncertu da predstavnim Beskraj”.

Za N1 je potvrdio da ima ambiciju da napravi nešto i na njemačkom jeziku, budući da je odrastao tamo. Prvi album je bio na engleskom, a drugi – koji trenutno promoviše je na jezicima naroda sa ovog podneblja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.