Specijalni program na N1 povodom SFF-a

Kultura 03. aug 201714:05 > 11. aug 2017 20:56
N1

Od 11. do 18. augusta Sarajevo će biti centar filmske industrije, kada je na rasporedu 23. Sarajevo Film Festival. N1 televizija i ove godine donosi specijalni program posvećen najvećoj filmskoj smotri u regionu.

Vijesti i film idu zajedno, N1 i SFF.

Svake večeri od 21 sat ne propustite specijalnu emisiju s ekskluzivnim gostima posvećenu Sarajevo Film Festivalu.

Festivalske dane započnite uz N1 i emisiju Novi dan sa Festivalskog trga u Sarajevu.

Kroz prvu specijalnu emisiju večeras vas vodi Merima Šemić, a u otvorenom studiju na Festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta večeras će ugostiti Elmu Tataragić, selektoricu takmičarskog programa, Radu Šešić, selektoricu dokumentarnog programa te ekipu filma The Books of Knjige: Slučajevi pravde – reditelja Zorana Markovića i Gorana Vujovića. 

Reporteri N1 izvještavat će sa crvenog tepiha i Otvorenog ljetnog kina, a očekuju vas i ekskluzivni intervjui sa velikanima svjetske filmske industrije.

Predstojeće 23. izdanje Sarajevo Film Festivala će biti unaprijeđeno u nekoliko segmenata, što će stvoriti dodatnu vrijednost, kako za filmske profesionalce, tako i širu publiku. Ove godine festival će trajati osam dana, jedan dan kraće nego prethodnih godina, ali s bogatijim sadržajem.

SFF će imati ukupno 18 programa, a bit će prikazano ukupno 235 filmova. Selektori su izabrali 111 dugometražnih, 137 igranih, 124 kratka filma, 70 dokumentarnih i 28 animiranih filmova.

Sarajevo Film Festival će imati čast da u programu “Posvećeno” ugosti istaknutog reditelja Olivera Stonea, kojem će biti uručena nagrada Počasno srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. Počasno srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti bit će uručeno i legendarnom komičaru i glumcu Johnu Cleeseu.

SFF će biti svečano otvoren 11. augusta filmom “Druga strana nade” Akija Kaurismakija, a od otvaranja do zatvaranja velike filmske smotre budite uz N1, jer vijesti i film idu zajedno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.