Purivatra poželio dobrodošlicu prisutnima na SFF-u

Kultura 11. aug 201721:32 > 21:41
N1

Direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra pozdravio je večeras popularnu bh. glumicu Amilu Terzimehić prije otvaranja Festivala filmom "Druga strana nade" finskog režisera Akija Kaurismakija koja se nalazila s njim na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.

Čast mi je pozdraviti svoju učenicu kojoj su stigli brojni pozivi sa međunarodne scene na adresu, a radila je sa slavnim glumcima poput Piercea Brosnana – Amilu Terzimehić“, kazao je Purivatra.

Terzimehić se zahvalila te kazala kako joj je velika čast da publiku može pozdraviti uime SFF-a.

Ovogodišnji SFF donosi čak 235 filmova iz 54 države, a otvara ga film Akija Kaurismakija, koji je u Berlinu osvojio srebrenog medvjeda“, navela je Terzimehić.

Ovogodišnji festival trajat će od 11. do 18. augusta, dan kraće nego li prethodnih godina.

Predstojeće 23. izdanje Sarajevo Film Festivala će biti unaprijeđeno u nekoliko segmenata, što će stvoriti dodatnu vrijednost, kako za filmske profesionalce, tako i širu publiku. 235 filmova prikazat će se na ovogodišnjoj smotri filma.

N1 televizija i ove godine donosi specijalni program posvećen najvećoj filmskoj smotri u regionu. Svake večeri od 21 sat ne propustite specijalnu emisiju s ekskluzivnim gostima posvećenu Sarajevo Film Festivalu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.