Haad: Političari ne trebaju biti na crvenom tepihu

Kultura 12. aug 201709:14 > 09:21
N1

"Političare ne mogu nazvati političkom elitom, jer nisu elita. Kod nas redovno ta politička grupa građana usmjere pažnju građana na sebe", kazao je za N1 bh. dizajner Adnan Haad koji je komentarisao otvorenje 23. SFF-a.

Gost Novog dana bio je bh. modni dizajner Adnan Haad koji je komentarisao odijevanje na crvenom tepihu.

Najviše mi smeta što se previše političara pojavi na crvenom tepihu, a to nije njihov događaj. Tu se prvenstveno trebaju pojaviti glumci, glumice, umjetnici i svi koji rade u svijetu filma. Političare ne mogu nazvati političkom elitom, jer nisu elita. Kod nas redovno ta politička grupa građana usmjere pažnju građana na sebe. To ne zasluže svojim stajlingom, jer se ne znaju obući. To su ljudi koji su stranačkim angažmanom dobili mjesto koje jesu i misle da pripadaju SFF-u“, kazao je Haad.

Dodao je da glede oblačenja, filmski radnici uvijek zaslužuju prolaz na ovakvim događajima.

Filmašima bih uvijek dao ocjenu 5+, jer samo oni znaju koliko to njima znači. Ja to najbolje vidim u saradnji sa nekim glumicama u njihovim pripremama za crveni tepih. Oni su svjesni da je to njihova slika koju šalju drugima i zaista se potrude nevjerovatno oko svega“.

Danis Tanović se uvijek dobro obuče za određenu priliku. Dovoljno svečano za priliku, a istovremeno dovoljno ležerno da pokaže da mu nije toliko stalo, kazao je Haad komentarišući izgled Danisa Tanovića.

“Imate žene koje obuku haljinu od milion dolara i izgledaju da su obučene u krpu, dok imate žene koje obuku bilo što i izgledaju kao u haljini od milion dolara. Amila Terzimehić spada u ovu drugu grupu, a Mirsad Purivatra se mogao malo bolje obući ali ćemo mu oprostiti zbog svih obaveza koje je imao“, poručio je Haad.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.