Lepa Brena za N1: Ja sam Bosanka

Kultura 13. aug 201722:20 > 22:22
N1

Lepa Brena u posjeti je Sarajevu, a glavni razlog tome jeste SFF i projekcija filma "Žaba". Došla je u posjetu svom dugogodišnjem prijatelju Emiru Hadžihafizbegoviću.

Svoje prve glumačke korake napravila je davno u filmi “Hajde da se volimo” gdje je glumila zajedno sa Hadžihafizbegovićem. Kao dugogodišnji prijatelji, do danas se podržavaju. Samo za N1 pričala je o prijateljima, poznanstvima i rodbini.

Istakla je da je jako vezana za Bosnu, da je rođena Bosanka i da uvijek vrlo rado posjeti rodni grad. U njoj posjete bude lijepe uspomene na djetinjstvo. Sjeti se običaja, poštovanja i ljubavi prema familiji, nani, dedi i tetki.

Kako kaže “čovjek u srcu nosi ono što mu je obilježilo njegovo djetinjstvo” , te svaki prolazak je podsjeti na sve članove porodice, te mnoge koji nisu više među živima.

Za Hadžihafizbegović kaže da postoje prijateljstva koja traju i koja se prekinu, a ovo prijateljstvo traje od prvog filma “Hajde da se volimo”, od 1987. godine, od kad ih je okupio zajednički mentor.

Kaže da bi prihvatila da sada snima film pod palicom dobrog režisera i scenarija, a sada radi dokumentarni film koji je fokusiran na period od 1981.-1991.godine i da predstavi na dokumentaran način ono što su radili “Slatki greh” i ona.

Voli da se opušta uz filmove, nikako uz muziku. Voli sve žanrove i to joj je jedina razonoda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.