U Banjaluci otvorena izložba Graysona Perryja

Kultura 07. sep 201721:22 > 21:24
N1

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci večeras je otvorena izložba "Taština malih razlika" autora Graysona Perryja, jednog od najpoznatijih britanskih savremenih umjetnika.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da je Banjaluka večeras domaćin velikog kulturnog događaja.

Veoma sam srećan što večeras u našem gradu imamo umjetničku poslasticu. Banjaluka je domaćin jednog velikog kulturnog događaja i vjerujem da će ovu izložbu posjetiti, ne samo domaća publika, nego i gosti“, rekao je Radojičić na otvaranju izložbe.

On je podsjetio da Banjaluka želi 2024. godine da bude evropska prijestonica kulture.

Ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson naglasio je da je Perry jedan od najtalentovanijih britanskih umjetnika.

Veoma mi je drago što je Perry ovdje sa nama. On je ranije izlagao u Sarajevu, izložbu je posjetio veliki broj građana i očekujem da će tako biti i ovdje“, rekao je Ferguson.

Perry je izrazio zadovoljstvo prijemom u Banjaluci i naveo da nije teško razumjeti poruku njegovih umjetničkih djela.

Ljudska bića najviše preziru one koji se najmanje razlikuju od njih. Takvo ponašanje jeste u fokusu ove moje izložbe“, kaže Perry.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković rekla je da je ova izložba dugo planirana.

Imamo čast da ovakav umjetnik gostuje u Banjaluci i našem muzeju i da razgovara sa građanima. Ovo je poseban događaj koji jača naše kapacitete i otvara nove mogućnosti saradnje“, kaže Vujkovićeva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.