Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor u sarajevskom Mikseru

Kultura 03. okt 201712:29 > 12:31
Mikser

„Ponekad dolazim, ponekad odlazim“, kaže Rade Šerbedžija u jednoj od svojih pjesama, a Mikser House Sarajevo najavljuje njegov prvi dolazak regionalni centar kulture.

Koncert slavnog pozorišnog i filmskog glumca uz pratnju benda “Zapadni kolodvor” održat će se 26.oktobra u 21 sat u Kolodvorskoj 12.

Bend „Zapadni kolodvor“ postoji od proljeća 2011. godine. Nastao je kada je Rade okupio prijatelje muzičare s kojima je ranije sarađivao u teatru.

“Nakon jednosatne probe i prvog koncerta u samoborskoj biblioteci kao trio, vremenom su se bendu pridružila još trojica prijatelja. Svoju saradnju okrunili su dvostrukim live CD i DVD albumom Lisinski 2015. godine s brojnim gostima, a među njima i njegov veliki prijatelj i umjetnik Arsen Dedić”, navodi se u saopštenju Miksera.

U dopisu medijima sotji da je iskustvo saradnje s Radetom potaklo je novu kreativnost i sada neumorno krstare cestama i koncertnim dvoranama širom Balkana i Evrope.

Teško je izdvojiti najznačajnije uspjehe i djela Radeta Šerbedžije, čovjeka jedinstvene energije, stava i snage, glumca i pjesnika.

“Publika širom zemalja bivše Jugoslavije zna ga kao umjetnika koji je imao i ima jasan stav i otpor prema bezumlju, nacionalizmu, urbicidu i dijeljenju ljudi. Karakterističan vokal, interpretacija i boemska harizmatičnost koju Šerbedžija prenosi u svojim pjesmama i izvanredan bend koji muzički upotpunjuje njegove vokalne stilizacije dovoljan su razlog da dođete u ‘Kuću za sve naše ljude'”, stoji u saopštenju.

Ulaznice za koncert se mogu nabaviti na www.kupikartu.ba i u prostorijama Mikser House Sarajevo, Kolodvorska 12.

Cijene u pretprodaji iznose za prvih 100 sjedećih mjesta 35KM, dok za prvih 100 stojećih mjesta iznosi 20KM.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.