Kustura: Svaki spomen Vlade u meni izaziva humor

Kultura 05. feb 201508:21 > 08:30
N1

Gost Novog Dana bio je bh. glumac Damir Kustura koji je komentarisao naslove u dnevnoj štampi i pričao o projektima ansambla Pozorišta mladih Sarajevo čiji je član.

Kustura je kazao da publika najviše voli predstave “Aladin” i “Njuškalo” te ostale predstave za ljubitelje dobre komedije.

Mario Drmać je majstor transformacije, njegove transformacije su famozne. Onim što mi radimo kao glumci želimo mladim pomoći u njihovim životima, i njihovim sferama rada. U bilo kojoj sferi, bilo šta žele raditi, nadam se da im možemo biti od pomoći kroz svoje radonice“, kazao je Kustura o značaju radionica koje vodi i dodao kako one pomažu mladim u mnogo čemu, ne samo glumi.

Direktor je i Internacionalnog festivala srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Juventafest.

Ideja za Juventafest je krenula od Jasne Diklić 2012. godine, ove godine se održava od 12 – 16 septembra. Radimo naporno i imamo entuzijazam“, istakao je.

Glede situacije u državi i porastu nasilje, posebno nakon ranjavanja radnika BH pošte, Kustura kaže:

Nekako se u svom poslu osjećam zaštićeno jer se ne krećem ni javnim prevozom, niti nešto puno hodam ulicama. Vidim da je situacija poprilično ozbiljna, i imam osjećaj da su to samo brojke. Poginuo jedan, poginula dva. Sve se nekako čini kao brojke i iskreno se nadam da će se situacija promjeniti“.

O formiranju vlasti i radu vlada, kazao je:

N1

Ovo što se tiče vlasti je zaista smiješno. Pratio sam da je Grčka za dva dana sastavila sve što je trebala sastaviti, a naši krše zakone koje sami donose. Svaki spomen Vlade u meni izaziva humor. Da nije žalosno, bilo bi smiješno“.

Istakao je da famozni “Twitter” zakon nije loš, nego je smiješan.

Smanjite stopu ubistava prvo, a poslije ćemo vidjeti o slobodi mišljenja. Mislim da smo mi daleko od toga“.

O situaciji sa Željeznicama FBiH, Kustura je kazao

Nemamo svijest koliko Željeznice vrijede ustvari i dalje u glavi imamo da je prvobitna namjena prijevoz robe, a ne putnika“.