Predstavljanje knjige "Vjera i kultura" Franje Topića

Kultura 08. apr 201810:27 > 10:28
Podijeli:
Izvor: N1

U okviru Napretkovih uskrsnih dana, u sarajevskom Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u petak, 13. travnja u 19 i 30 sati bit će predstavljena knjiga prof. dr. Franje Topića „Vjera i kultura“, izašla u nakladi Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu i Glasa koncila.

O ovome djelu govorit će kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, prof.dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu I Piergiorgio Sciacqua, dopredsjednik MCL i supredsjednik EZA (Italija), a predstavljanje će moderirati doc.dr. Pavle Mijović.

-Topićeva ‘Vjera i kultura’,  knjiga koja je već promovirana u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini izazvala je veliku pozornost, prije svega u akademskoj zajednici, kojoj je primarno i namijenjena. Ali, jednako tako i širokoj kulturnoj javnosti, jer, kako je kazao jedan od recenzenata prof. dr. Mile Babić, na suvremen, priopćiv i kritički način raspravlja o temama važnim za život suvremenog čovjeka – navodi se u priopćenju Tajništva HKD “Napredak”.

Prof. dr. Mato Zovkić, Topićevu knjigu smatra “ogledalom autorova rada na području kulture i fundamentalne teologije”. Ponajprije, kaže,  što argumentirano razgrađuje svaki dogmatizam, fundamentalizam i fanatizam, bez obzira na to pozivaju li se oni na religiju, filozofiju ili znanost.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.