Skaka i Purivatra potpisali ugovor o sufinansiranju SFF-a

Kultura 12. jul. 201813:20 > 13:24
Podijeli:
Izvor: Fena

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra potpisali su danas ugovor o sufinansiranju ovogodišnjeg SFF-a vrijedan 200.000 KM.

Gradonačelnik Skaka je podvukao da se radi o sufinsiranju jednog od najznačajnijih projekata koji se dešavaju u gradu Sarajevu.

On je ovom prilikom direktoru SFF-a Mirsadu Pirivatri i festivalskom timu čestitao 23 godine vrhunskog rada.

“Želim im čestitati na onome što su napravili i obećati im da će ova administracija Grada nastaviti ispunjavati obećanja te realizovati i podržavati projekte koji imaju za cilj promociju grada Sarajeva i pozicioniranje grada na mapi evropskih i svjetskih destinacija”, rekao je Skaka.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra zahvalio se gradonačelniku Sarajeva i gradskoj administraciji što je nakon nekoliko godina zastoja u saradnji Sarajevo Film Festival ponovno vraćen u budžetsku liniju za kulturne institucije /projekte od interesa za grad Sarajevo.

“Ovo je značajan grant za naš budžet koji omogućava da možemo kvalitetno pripremiti Festival. Da možemo zaposliti mlade ljude, dati im šansu da ostanu u ovoj državi i sutra nastave da rade ono što smo mi radili”, rekao je, između ostalog, Purivatra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.