Pala prva klapa "Sina", novog filma Ines Tanović

Kultura 23. sep 201817:48 > 17:55
N1

U Sarajevu je snimljena prva klapa filma "Sin" rediteljice Ines Tanović. Riječ je o drugom igranom filmu, čiji je scenario Tanović sama napisala.

Osim mladih umjetnika Dine Bajrovića i Lidije Lejle Kordić, u filmu igraju i glumci s kojima je Tanović već imala saradnju poput Uliksa Fehmijua i Emira Hadžihafizbegovića. Osim u Sarajevu, film “Sin” snimat će se i u Hrvatskoj. “Sin” govori o unutrašnjim problemima usvojenog osamnaestogodišnjaka, ali i o Sarajevu i životnim problemima.

“Savremena priča o bh. porodici koja živi u Sarajevu danas. Kroz tu priču se prelamaju porodični odnosi između majke oca i dva sina. Jedan od tih sinova je usvojen i sad imam jednu dinamiku tih emocija i trauma koje je to dijete proživjelo i preživljava dok raste u toj porodici. Tako da je to jedna zanimljiva i nova priča koja nije tretirana u bosanskom filmu”, priča Ines Tanović.

“Kroz cijeli film vodim borbu sa samim sobom jer igram usvojeno dijete koje ne poznaje svoje roditelje, a nije u stanju da prihvati ove koje ima. I onda radi neke hirove koji su specifični za te neke tinejdžerske godine jer ja imam 18 godina u filmu”, dodaje Dino Bajrović, glavni glumac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.