Pogledajte koalicijski dokument za formiranje vlasti u ZDK

Kultura 08. nov 201810:54 > 11:03
N1

SDP, Demokratska fronta, Naša stranka, Nezavisni blok, Savez za bolju budućnost, A-SDA potpisali su koalicijski dokument u Zeničko-dobojskom kantonu za mandatni period 2018.-2022. Iako je ovaj dokument trebala potpisati i Stranka za BiH kako je ranije najavljeno, na sastanak nije došao Hašim Mujanović, predsjednik KO SBiH ZDK.

 U dokumentu koji je potpisan, a koji ima 29 tačaka, između ostalog se navodi da koaliranje na kantonalnom nivou ne obavezuje niti isključuje koaliranje na višim nivoima ili nižim nivoima vlasti,niti koaliranje na istom nivou u ostalim kantonima.

Svi učesnici skupštinske koalicije će potpisati detaljan dokument usaglašene platforme sa osnovnim principima djelovanja, akcionim planom, setom zakona i podzakonskih akata, te mjerama i inicijativama.

https://twitter.com/zvonko_komsic/status/1060470650274570241

Među tačkama dogovora navodi se i striktno poštivanje Zakona i konkursne procedure pri zapošljavanju i vraćanje digniteta institutu konkursa. Poboljšanja uslova i snažnija zaštita pava radnika također je jedna od tačaka sporazuma.

Kako je najavljeno, bit će izvršena revizija dosadašnjeg poslovanja svih ustanova, preduzeća i institucija u nadležnosti ZDK.

N1
N1
N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.