Film „Re:Generacija“ nastavlja svoju bh. turneju

Kultura 22. jan 201912:31 > 12:33
N1

Nakon velikog uspjeha koji je ovaj dokumentarac ostvario u prošloj godini, film „Re:Generacija“ u režiji Emira Kapetanovića nastavlja svoju bh. turneju u okviru koje se, osim filmskih projekcija, održavaju i zanimljive debate na temu prošlosti i budućnosti mladih u BiH.

Prve projekcije filma u ovoj godini bit će održane prema slijedećem rasporedu:

24.01. – Centar za kulturu i obrazovanje Doboj u 19.00
25.01. – Dis – Pozorište mladih Banja Luka u 18.30
26.01. – Kino sala Kotor Varoš u 16.00

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Ovaj izuzetno emotivan i poučan dokumentarac priča je o generaciji koja je morala otputovati u prošlost svojih roditelja kako bi promijenila svoju budućnost. Snimljen je u produkciji udruženja Magacin Kabare i Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) u okviru istoimenog USAID-ovog projekta „re:Generacija“.

Ovo je ujedno i prvi bh. film koji je prikazan u sjedištu UN-a u Njujorku, čime je svijetu poslata i jedna drugačija poruka o Bosni i Hercegovini. Ovoga puta Bosna i Hercegovina je dokumetovano prikazana kao zemlja u kojoj postoje nove generacije sa drugačijim načinom razmišljanja i djelovanja koje mijenjaju sliku podijeljene zemlje u zemlju u kojoj je zajednička budućnost itekako moguća i izvijesna.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.