Louvre poziva posjetitelje da rezerviraju ulaznice online

Kultura 02. aug 201920:10 > 20:11
AFP

Zbog velikog broja posjetitelja tijekom ljeta koji moraju dugo čekati a ponekad ne mogu ni ući u muzej, Louvre poziva da se ulaznice rezerviraju putem interneta, što će "do kraja godine" biti obavezno.

Uz ritam posjeta koji bi ove godine mogao dosegnuti, pa i premašiti prag od 10 milijuna posjetitelja kao što se dogodilo 2018., najposjećeniji muzej u svijetu žrtva je vlastitog uspjeha, a ponajprije činjenice da je ondje izložena slavna La Gioconda (Mona Lisa) Leonarda da Vincija.

“Zahvaljujući rezervaciji ulazak posjetitelja može se rasporediti tijekom čitavog dana i tijekom tjedna”, rekao je Vincent Pomarede, zamjenik glavnog ravnatelja muzeja, na upit AFP-a.

“Zasad taj sustav rezervacije nije obavezan. Posjetitelji koji imaju besplatan ulaz i oni koji imaju karticu za posjet pariškim muzejima ne moraju rezervirati ulaznicu”, dodao je.

“Obaveznu rezervaciju koju imaju mnogi muzeji, uvest ćemo do kraja godine”, rekao je Pomarede.

“Tako ćemo moći kontrolirati ulazak posjetitelja. Posjetitelj koji ne bude mogao ući u 10.00 sati vratit će se u 10.30 sati. Oni koji ne uspiju ući jedan dan, doći će drugi”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad