Završen festival mediteranskog i evropskog filma u Trebinju

Kultura 02. aug 201922:36 > 22:38
Srna

Uručenjem specijalnih priznanja žirija i publike najboljim filmskim radnicima i projekcijom filma "Granice kiše", u Trebinju je večeras završen Sedmi festival mediteranskog i evropskog filma, koji se ove godine održao pod nazivom "U sazviježđu platana".

Specijalna nagrada Povelja Leotara večeras je uručena reditelju filma “Teslin narod”, Željku Mirkoviću, reditelju Radoslavu Stanišiću za film “Neprikosnoveni filmski grof”, izraelskoj rediteljki za film “Arapski petak” Gal Rosenbluth, te mladim Trebinjcima Nedjeljku Miloviću i Ognjenu Vujoviću koji su tumačili uloge u filmu “Granice kiše”.

Mladi Trebinjac Nedjeljko Milović istakao je da mu je bilo prijatno na snimanju filma i zahvalio za dodijeljenu nagradu.

U sastavu ovogodišnjeg žirija bili su Milica Milovanović iz Beograda, Božidar Vlačić iz Trebinja, Saša Vukanović iz Trebinja, Jelena Savić iz Užica, Saša Martinenko iz Smederevske Palanke.

Umjetnički direktor festivala Peđa Milojević rekao je da mu je drago da je Trebinje bilo dobar domaćin filmskim umjetnicim i izrazio nadu da će ovaj festival sljedeće godine biti još bolji.

U okviru sedmog Festivala mediteranskog i evropskog filma bilo je prikazano tridesetak filmova čije su projekcije bile u Domu mladih, terasi hotela “Leotar” i trebinjskom Kulturnom centru.

Priređena je i izložba slika posvećenih Karlu Maldenu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad