Beton Fest slavi četvrti rođendan

Kultura 06. maj 201520:53 > 21:00
Beton fest

Beton Fest, prvi 3D Street art festival na području jugoistočne Evrope i najveći festival u ovom dijelu svijeta, uskoro slavi svoj četvrti rođendan.

Beton fest
Beton fest
Beton fest
Beton fest
Beton fest

Ovaj Festival će se 16. maja ove godine, u sarajevskom klubu “Kaktus – House of Rock ‘n’ Roll”, održati kostimirani Disco Party koji će ujedno obilježiti i čevrti rođendan Festivala.

Beton Fest je nastao početkom 2012. iz potrebe da grad Sarajevo i naša  zemlja dobiju autentični umjetnički, kulturni i medijski događaj. Organizatori Festivala kažu da je njihova misija u potpunosti uspjela. Sa više od 100.000 posjetitelja svake godine, sa podrškom lokalnih vlasti koje su prepoznale značaj ovog Festivala, sa podrškom stotina umjetnika od Meksika do Holandije i velikim interesovanjem medija čak i iz daleke Kine, sa podrškom najvećih brandova koji se takmiče za sponzorisanje Festivala, te povjerenjem koje su ukazali građani Sarajeva na čijim ulicama se Festival održava, Beton Fest je u potpunosti zaokružen i ostvaren projekat.

Ipak, osnivači Festivala su posebno ponosni na najvažniji ostvareni cilj Beton Festa: ovaj festival je afirmisao mlade, nepoznate umjetnike, učenike domaćih umjetničkih škola i likovnih akademija, dao im sredstva, prostor za rad i medijski prostor, te su neki od njih danas renomirani likovni umjetnici, rado viđeni gosti kako u vlastitoj zemlji, ali na najboljim festivalima u svijetu.

Ulaz se naplaćuje na ulazu kluba na dan samog događaja po cijeni od 3 KM, a posjetitelji treba da obuku kostime.