"Čisto ludilo" stiže na daske Narodnog pozorišta Tuzla

Kultura 03. mar 202017:15 > 20:01
N1

Narodno pozorište Tuzla u četvrtak premijerno izvodi predstavu "Čisto ludilo" koja, osim duhovitih i britkih dijaloga, u nekim dijelovima i improvizira pa uključuje reference na stvarne i aktuelne događaje. Ova se komedija potvrdila kao hit predstava gdje god je igrana, a posebna je njezina svježa i originalna interaktivna forma između publike i glumaca. U predstavi igraju Ivana Perkunić Mešalić, Jasmina Dedić, Edis Žiliž, Midhat Kušljugić, Elvira Aljukić, Nedim Malkočević i Hasan Sušić.

Predstava “Čisto ludilo” unikatna je komedija ispunjena spontanim humorom. Uvijek je tijesno vezana za grad u kojem se događa i lokalne prilike i ljude. Ono što se u njoj spominuje je stvarno i autentično – poput ulica, ljudi, radnji.

“Ja sam Anton Toni Britvić, vlasnik sam Frizerskog salona „ Čisto ludilo“ gdje moja prijateljica Barbara i ja pretvaramo sve vaše snove u realnost. U vašem slučaju, čak i najluđe snove”, kazao je Midhat Kušljugić, glumac.

Osim živopisnog frizera i njegove vesele pomoćnice, publika upoznaje klijente salona među kojima i damu iz visokog društva.

“Da, ja ovdje dolazim godinama. Divno mi je, krasno mi je. Barbara je moja fizerka koja to sve radi. Kažem vam, večeras neću moći ostati ovdje s vama duže jer za dva sata putujem za Malme, Wizzairom. Uplatio mi moj muž Adem. Rekla sam vam. Da ga pozdravim, on je skupštinski zastupnik, bit će na N1 Televiziji, tako da ga možete pogledati, ne znam tačno kada”, kazala je Elvira Aljukić, glumica.

Ubistvo gazdarice, slavne gospođe Izabele koja je živjela iznad salona, istražuje inspektor koji ispituje sve koji su u tom trenutku bili u blizini. Vesela krimi predstava sa makazama krije i neke tajne. Ovaj pozorišni komad treba pogledati ne jednom već više puta jer je to predstava koja nikada nije ista, poručuje režiserka Nina Kleflin:

“Sve se događa baš ovdje u vašem, našem gradu. Ovdje iznad salona, stanuje čuvena pijanistica Izabela Černik koja je ubijena. Da otkrijete ko ju je ubio, morat ćete doći pogledati predstavu, a možda ćete upravo vi odlučiti o tome ko ju je ubio.”

“Predstava ‘Čisto ludilo’ u žanrovskom i svakom drugom smislu potpuno se razlikuje od naše posljednje predstave ‘Crkva bosanska’. Tako da vjerujem da sva naša publika, bez obzira šta preferira, ima priliku da uživa u onome što Narodno pozorište Tuzla nudi”, kazao je Mirza Ćatibušić, direktor Narodnog pozorišta Tuzla.

Predstava je rađena prema originalnoj drami Paula Portnera, a žanrovski je svrstana u komediju te je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao predstava sa najdužim neprekinutim igranjem.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad