Rijad Gvozden poklanja online predstavu SOS Dječijim selima i građanima BiH

Kultura 21. apr 202009:04 > 09:12
N1

Poznati glumac Rijad Gvozden odlučio je pokloniti online emitovanje predstave "Bosanac na odmoru" SOS Dječijim selima BiH. Rijad je dio svog djetinjstva proveo upravo u SOS Dječijem selu. Predstava će 24. aprila biti dostupna svima, a porukom #nismosami Rijad nam želi pokloniti sat vremena humora i tako nas razveseliti u teškim vremenima.

“U izazovnim danima, kada smo socijalno distancirani, nastojimo prilagoditi život situaciji i ostati povezani kroz online svijet. Predstava ‘Bosanac na odmoru’ je humoristična ispovijest supruga koji dolazi sa godišnjeg odmora triput umorniji nego što je na odmor krenuo. Vjerujem da će se sa tom situacijom mnogi poistovjetiti, te će sigurno nasmijati mnoge u danima kada smo izolovani i kada ne možemo otići u pozorište. Ovo emitovanje predstave poklanjam djeci SOS Dječijih sela BiH jer moramo pokazati da smo solidarni i humani, trebamo brinuti o onima kojima je pomoć najpotrebnija. Djeci je danas potrebna sigurnost više nego ikada, a kao neko ko je odrastao u SOS porodici, dobro znam koliko podrška porodice ali i svih nas znači i kako je važno pružiti djeci šansu za sigurno i bezbrižno djetinjstvo”, rekao je Rijad.

Rijad je odrastao u SOS porodici od svoje 11 godine. Iako je isprva bio povučen i tih, ubrzo je njegova SOS mama Indira primijetila njegovu ljubav prema imitacijama i nastupima pred publikom te ga je usmjerila u Udruženje mladih Tuzla, gdje je Rijad napravio svoje prve glumačke korake i sasvim se zaljubio u glumu. Danas je Rijad diplomirani glumac, koji iza sebe ima čitav niz odigranih pozorišnih i filmskih uloga, nekoliko napisanih scenarija i režiranih kratkih igranih i dokumentarnih filmova.

Vlasnik je Dramskog Studija Makadam, koji je pokrenuo uz finansijsku podršku SOS programa za mlade, a u kojem se posvetio radu sa djecom u želji da im pomogne da izgrade vlastito samopouzdanje. Porodica mu je najvažnija u životu i uvijek je tu za svoju braću i sestre, ali i za svu djecu i mlade koji su odrastali ili još uvijek odrastaju u SOS porodicama, kao podrška, oslonac, uzor.

Live emitovanje predstave planirano je za petak 24. aprila sa početkom u 20:00 sati, a svi zainteresovani mogu se već danas registrovati za besplatno gledanje predstave na stranici SOS Dječijih sela BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad