Večeras online premijera predstave Kamernog teatra 55 "Bog pokolja"

Kultura 26. apr 202018:07 > 18:14
N1

Na zvaničnoj Facebook stranici sarajevskog Kamernog teatra 55 večeras u 20 sati bit će upriličena online Facebook live premijera predstave "Bog pokolja" čija je glavna tema vršnjačko nasilje. Riječ je o drami s komičnim elementima.

Nastala je prema scenariju francuske spisateljice Yasmine Reze u režiji Miralema Zubčevića. U predstavi glume Tatjana Šojić, Mirza Halilović, Gordana Boban i Mirsad Tuka. Šojić je pozvala sve da prate večeras predstavu i zabave se.

“Predstava je nastala 2009. godine u Kamernom teatru 55. Tekst je pisan kao drama s brojnim elementima komedije baveći se temom vršnjačkog nasilja. Priča je ispričana kroz dva bračna para koja se sastaju jedne večeri u jednom stanu kako bi riješili sukob između njihove djece, ovaj komad ukazuje na to koliko su odrasli veći problem nego mladi. Razgovor između četiri osobe počinje civilizovano, a onda… Nemojte dozvoliti da vas naslov odbije, pogledajte predstavu i, između ostalog, zabavite se”, rekla je glumica.

Za scenografiju zadužena je Vanja Popović, a kostime Dženita Huseinović.

“Bog pokolja” priča je o dva para roditelja koji se sastaju ne bi li raspravili na koji način postupiti nakon što su se njihovi jedanaestogodišnji sinovi potukli u parku, pri čemu je Ferdinand Bruni izbio dva prednja zuba. Nevini dječji grijeh, koji je u početku bio detonator za iskazivanje neprijateljstva, ubrzo biva zaboravljen i pred nama se počinje odvijati pravo duhovno nasilje ohrabreno alkoholom i tjeskobom licemjernih bračnih odnosa”

Predstavu možete pogledati na zvaničnoj Facebook stranici Kamernog teatra 55.