Pomjera se početak Mostar film festivala

Kultura 11. sep 202009:13 > 09:14
Podijeli:
Izvor: Mostar film festival

Organizacijski tim 14. Mostar film festivala odlučio je pomjeriti otvaranje festivala za 16. oktobar ove godine, zbog epidemiološkog stanja u tome gradu, ali i šire.

Organizatori su saopštili i da pomjeraju početak Festivala i zbog želje da Festival posjeti što veći broj ljudi, uključujući i regionalne goste iz filmske industrije koji su bili u nemogućnosti da prisustvuju.

„Nadamo se da će se u dva tjedna stanje stabilizirati, na radost svih naših filmoljubaca, ali i brojnih ljudi iz filmskog svijeta koji su naš festival upotpunjavali proteklih četrnaest godina“, poručili su organizatori.

Mostarski festival filmske glume održat će se od petka, 16. oktobra do utorka, 20. oktobra u formi auto-kina.

Ove godine Mostar film festival će biti organiziran uz suradnju sa Tuzla film festivalom, koji će svoja vrata otvoriti istoga dana, uz zajednički, a time i bogatiji program. Ljubitelji filmske čarolije koji ne budu u mogućnosti posjetiti auto-kino i gledati najbolja regionalna filmska ostvarenja, bit će u mogućnosti gledati ista putem online platforme tuzlanskog filmskog festivala.

„Udružujemo snage, donosimo time i bogatiji program, a sve u želji da našim posjetiteljima ponudimo najbolje filmove i odličnu zabavu, unatoč korona pandemiji. Bilo to u auto-kinu, ili od kuće putem interneta, vjerujemo da će svi uživati u odabranim i ponuđenim filmovima“, kažu organizatori.

Podsjećamo, festivali će se predstaviti kroz kroz Natjecateljski, Dokumentarni, Internacionalni Between the Rivers, Studentski program, te Retrospektivu.

Natjecateljski i Internacionalni filmovi bit će prikazani na otvorenome u Rodoču Mostar, gdje će zbog pandemije koronavirusa biti omogućeno gledanje filmova iz automobila (auto-kino), dok će Dokumentarni program i Retrospektiva biti prikazani u velikom amfiteatru Sveučilišta u Mostaru, uz pridržavanje epidemioloških mjera i socijalne udaljenosti.

Svi filmovi bit će prikazani na online platformi Tuzla film festivala.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad