Otvaranje sezone Narodnog pozorišta Sarajevo uz "Bal pod maskama"

Kultura 16. sep. 202008:13 > 08:16
Podijeli:
Izvor: N1

Narodno pozorište Sarajevo (NPS) novu umjetničku sezonu 2020./21. otvorit će danas programom Gala večeri "Bal pod maskama".

U okviru Gala večeri “Bal pod maskama” publika će imati priliku uživati u sadržajnom muzičko – scenskom programu u izvedbi ansambla Drame, solista i hora Opere te solista i ansambla Baleta NPS.

Na programu će se naći poznate operne i operetske arije, dueti i popularne pjesme (Mozart, Verdi, Strauss…), kao i solo numere iz poznatih baleta “Krcko Oraščić”, “Dama s kamelijama”, “Uspavana ljepotica” i drugih, a večer će uljepšati glumci koji će uprizoriti scene iz rado gledanih komedija “Balkanski špijun u Sarajevu”, “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” te “Ožalošćena porodica”.

Iz Narodnog pozorišta Sarajevo podsjećaju da će uz poštivanje mjera propisanih od Federalnog štaba civilne zaštite, broj posjetilaca koji će moći prisustvovati programima NPS-a biti ograničen, te da je obavezno nošenje zaštitnih maski za lice tokom boravka u zgradi pozorišta i za vrijeme trajanja predstava.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad