Odlična atmosfera na ulicama Sarajeva u prvoj noći SFF-a

Kultura 15. aug 201508:27 > 08:35
N1

Projekcijom brazilskog filma rediteljice Anne Muylaert "Druga majka" sinoć je u Narodnom pozorištu zvanično otvoren 21. Sarajevo Film Festival (SFF).

Projekciji je prethodila svečana ceremonija koju je vodio istaknuti bh. glumac Feđa Štukan, poznat po ulogama u filmovima “Gori vatra”, “U zemlji krvi i meda” i “Dijete 44”. Štukan je na početku ceremonije prisutnima saopštio da je bh. reprezentetivac Edin Džeko postigao prvijenac u novom klubu, italijanskoj Romi. “Trebalo mu je samo 4. minute”, rekao je voditelj na opšte oduševljenje prisutnih.

SFF je najveća regionalna filmska smotra koja će u devet dana donijeti 259 ostvarenja iz čak 57 zemalja svijeta, uz prisustvo istaknutih filmskih autora, glumaca i producenata.

Kao i svake godine, sarajevske ulice su bile krcate na prvu noć Sarajevo Film Festivala. Pubovi, caffe barovi, otvorene scene, lounge barovi i sve moguće vrste ugostiteljskih objekata bile su krcate do rano jutros.

Također, Sarajevo Film Festival je i ove godine privukao veliki broj turista, a očekuje se da bi čak 10.000 ljudi mogli pratiti ovaj festival sedme umjetnosti.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1