Sutra u Sarajevu koncert Sarajevske filharmonije

Kultura 04. sep 201510:34 > 10:40
saph.ba

Koncert Sarajevske filharmonije, koja će izvoditi kompozicije najvećih svjetskih filmskih hitova, između ostalih, "My Fair Lady", "Star Wars", "Kum", "Nemoguća misija", "Pirati s Kariba" i "Indiana Jones", a pod dirigentskom palicom direktorice Sarajevske filharmonije Samre Gulamović, bit će održan sutra u Sarajevu.

Naš zadatak je probuditi pozitivne emocije u svakom posjetiocu, te upaliti plamen koji neće biti ugašen odmah nakon koncerta, i uvjerena sam da ćemo u tom naumu i uspjeti“, kazala je Gulamović.

Ovaj muzički spektakl poklon je Hotela “Courtyard by Marriott” i “Residence Inn by Marriott” stanovnicima glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Marriott je već odavno brand koji je povezan s prefinjenošću, kvalitetom, elegancijom i sofisticiranošću, tako da njihova odluka da gradu pokloni jedan ovakav koncert je prirodna i očekivana“, rekla je Gulamović.

Po njenim riječima, Sarajevska filharmonija ima za cilj da klasičnu muziku učini dostupnu i poželjnu svima, te dodaje da je najbolji način za tako nešto organizacija koncerata na otvorenom, koji zbog svoje opuštene i neformalne atmosfere spadaju u najposjećenije koncerte ovakve vrste, saopćili su organizatori.