Frenkie, Kontra, Zlijay na "Kraljevom Festu" u Kaknju

Kultura 08. sep. 201511:44 > 11:49
Podijeli:
Izvor: Kraljev Fest

Omladinsko Udruženje “AlterVal” nakon jednogodišnjeg uspješnog djelovanja na području općine Kakanj, gdje je osnovano i gdje ga je priznala općinska administracija, pristupa realizaciji masovnijih projekata koji se tiču promocije urbane kulture što ujedno predstavlja primarnu misiju ovog udruženja.

Ovogodišnji prvi muzički festival “Kraljev Fest”, realiziran u saradnji s generalnim sponzorom Red Bullom i ekskluzivnim sponzorima KakanjCement Heidelberg Group, AB Petrol, Općinom Kakanj i Javnom Ustanovom za kulturu i obrazovanje Kakanj, bit će održan 11. i 12. septembra na lokalitetu parka Doma kulture.

Na festivalu će biti predstavljeni mladi kakanjski bendovi Alpha band i AlterVal band koji su s djelovanjem započeli uporedo s osnivanjem i razvojem udruženja “AlterVal” koje je mnogo doprinijelo na okupljanju mladih zainteresiranih da rade na promjenama i stvaranju povoljnijeg ambijenta za ovakve prilike. Što se tiče domaćih snaga, jedan od poznatijih kakanjskih DJ-eva Adi Infected Ibranović također će nastupiti na otvaranju festivala.

Prvog dana na otvaranju festivala 11. septembra nastupit će Alpha band, DJ Infected, te jedan od poznatijih bh. DJ-eva Zlatko Duraković, poznatiji pod pseudonimima Zlijay i Mixmaster Zlee. Ovaj popularni sarajevski DJ je tokom vikenda nastupao u Beogradu u klubu “Povetarac” što dovoljno govori o tome da se radi o kvalitetnom producentu i DJ-u koji prvi put nastupa u Kaknju.

Nakon što je na adrese regionalne zvijezde, tuzlanskog repera Frenkija stiglo do sada mnoštvo poziva kakanjske publike da nastupi u tom gradu, konačno su se poklopile sve kockice, te će s Kontrom i Indigom održati svoj prvi nastup u Kaknju drugog dana festivala, 12. septembra. Za njegov nastup već vlada ogromno zanimanje i nema sumnje da će se prvo izdanje “Kraljeva Festa” održati na visokom nivou što bi omladinskom udruženju “AlterVal” dalo šansu da festival nastavi razvijati i narednih godina. Tokom drugog dana festivala također će nastupiti AlterVal band, te DJ Marina Mimoza iz Mostara.

Naziv “Kraljev Fest” predstavlja važnu simboliku i historijsku promociju područja općine Kakanj kao nekadašnjeg glavnog središta srednjovjekovne Bosne. Osim toga, misija ovog festivala je također da povezuje omladinsku populaciju, kao i da obogaćuje kulturno-umjetnički život omladine na području općine Kakanj.

Festival potencira i forsira iskorištavanje omladinskih kapaciteta grada Kaknja u cilju afirmiranja mladih ljudi na poljima kulture i umjetnosti, te dizanja kulturne svijesti.