Film "Naša svakodnevna priča" Ines Tanović pobjednik TFF-a

Kultura 21. sep 201516:12 > 16:16
Screenshot YouTube

"Naša svakodneva priča", film rediteljke i scenaristice Ines Tanović, dobitnik je nagrade Vila za najbolji dugometražni igrani film na 4. Tuzla Film Festivalu, koji je održan od 16. do 20. septembra.

Odluku o dobitnicima nagrada u kategoriji dugometražnih igranih filmova donio je žiri u sastavu: Ahmed Imamović, prof.dr. Srđan Vukadinović i dr. Semir Fejzić, a uz film Ines Tanović, u selekciji su bili i “Hiljadarka”, Nenada Đurića, “Ničije dete”, Vuka Ršumovića, “Bićemo prvaci sveta”, Darka Bajića i “Gorčilo – Jesi li to došao da me vidiš”, Milana Karadžića.

Proteklog vikenda film “Naša svakodneva priča”, prikazan je i na 18. Festivalu Slovenskog Filma u Portorožu gdje je naišao na fantastične reakcije publike.

Podsjećamo, film Ines Tanović je svjetsku premijeru doživio na 21. Sarajevo Film Festivalu, a potom je prikazan i na festivalu u Montrealu. U narednom periodu vidjeće ga publika i na Raindance Film Festivalu, Cottbus Film Festivalu, Eastern Neighbours Film Festivalu, Cairo Film Festivalu, Thesaloniki Film Festivalu, Goteborg Film Festivalu, Palm Springs Film Festivalu…

Od 23. septembra kreće u regularnu kino distribuciju.