Pogledajte spot za pjesmu "Mirza" posvećenu velikom Kinđetu

Kultura 09. dec 201510:18 > 10:24
N1

Bh. pjevači Mladen Vojičić Tifa, Zlatan Fazlić Fazla, te pjevač grupe Crvena jabuka Dražen Žerić Žera snimili su zajedničku pjesmu posvećenu poznatom bh. košarkašu Mirzi Delibašiću. Pjesmu je napisao Fazla uoči godišnjice Delibašićeve smrti 8. decembra.

Gost Novog dana na N1 bio je Zlatan Fazlić – Fazla, koji je kazao da je i njemu, kao i Tifi i Žeri bilo stalo da naprave pjesmu koja će Mirzu Delibašića čuvati od zaborava.

“Živi se brzo, godine prolaze, nismo planirali – ali, kako naleti, tako se i desi. Drago nam je da smo to dobro odradili. Pjesma je emotivna, kako smo i htjeli da bude”, kazao je.

Fazla je istakao da u doba kada je on bio tinejdžer “svi su sanjali da lete kao Mirza”. “On je naš najveći sportista, i to će tako još dugo ostati. Sve je osvojio. Nama je bio uzor i kao generacija smo bili dobri ljudi zbog njega”.

“Kada je Mirza došao iz Tuzle da igra za Bosnu to je bio početak njegovog sna, ali i početak naših snova da budemo kao on. Danas su uzori neki drugi ljudi, neke druge vrijednostu. Nama je to bio Mirza”, riječi su bh. kantautora.

“Moj automehaničar kaže ‘nadoći će u vožnji’, tako će i mladi kako stare. Sport je dobra stvar i treba se baviti njime, iako je pozicija naših vrhunskih sportista grozna”.

Ova pjesma je još jedan dokaz da Sarajevo ne zaboravlja velikane.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.