U Sarajevu otvoren 11. Zimski salon knjige

Kultura 10. dec 201512:08 > 12:12
Pixabay.com

Ovogodišnji 11. Zimski salon knjige, kojeg organizuje Trgovačko-knjižarsko društvo "Šahinpašić", otvoren je u prostorijama galerije Collegium Artisticum u Sarajevu i, kao i prethodnih godina, nudi pregršt novih izdanja i sniženja.

Prvim posjetiocima podijeljene su knjige, a jedna od dobitnica je i Neda Pozderac.

Prikupljam knjige za obnovu biblioteke u Bosanskom Dubočcu. Vrlo rado posjećujem sajmove knjiga“, kazala je Pozderac.

Ovo će biti 15 dana bajke. Sarajevo će izgledati mnogo ljepše. Potrudili smo se da obezbijedimo nove naslove. Imamo hiljadu novih naslova u odnosu na prošlu godinu. Nudimo i niz sniženja. Ovdje su prisutni i izdavači iz regiona. Akcenat je na dječijoj literaturi. Nudimo 40 novih slikovnica. Radit ćemo na obogaćivanju programa i narednih šest-sedam mjeseci. Naš je cilj da djecu privolimo da čitaju“, kazao je Ajdin Šahinpašić, direktor izdavačke kuće “Šahinpašić”.

Zimski salon knjige će trajati do 24. decembra. Kako kažu iz TDK “Šahinpašić”, 60 izlagača predstavlja svoja izdanja na sajmu na 2.000 kvadrata, odnosno 700 kvadrata izložbenog prostora. Novitet za ovogodišnji salon je da je dio sajma i bazar udruženja žena koje promoviše rukotvorine. One imaju jedan mali paviljon gdje predstavljaju svoje proizvode.

Salon se može posjetiti od 10 do 19 sati.